..upponervända världen..

Idag har vart lugn, liksom de senaste dagarna.. Idag frågade min Emmie om hon fick komma över på lite mys, det tackar jag inte nej till i första taget ; ) hihi. Så det vart fredagsmys på en onsdag.. hon hade köpt lite potatis skruvar (mums) och jag fick suget efter hemgjord milkshake.. Så sagt och gjort vi drog ner till City Gross och köpte glass, björnbär och hallon.. Jag fick köpte mer mjölk och flingor :P hehe. Eftersom min blender står kvar hos exet ännu så fick det bli fram med elvispen och en bunke.. Och det funkade det också, eller vad säger du hjärtat? ; ) haha. De senaste dagarna har jag lyssnat Twilight serien på ljudböcker, har kommit till 3e boken (Twilight, New Moon, Eclipse & Så länge vi båda andas).. Hon som läser böckerna, Mirja Turestedt, är så grymt bra.. Hennes sätt att ändra röstläge och tonläge för olika karaktärer och humör får mig att inte kunna sluta lyssna.. Hennes röst blir liksom aldrig tråkig som en del andra ljudboks uppläsare kan bli... : )

Emmie, min Gullfia! Du vet att jag finns här, oavsett om du bara behöver prata eller om du vill komma bort en stund. Min dörr står alltid öppen för dig, men även om den är låst så har du ju nyckeln ; ) Jag är så enooormt lyckligt lottad som funnit dig!! Vänner som dig växer inte på trä'n!!! Du gör grå dagar fulla av ljus och glädje..
Älskar dig vännen min, vet inte vad jag skulle göra utan dig!! <33

Nej nu ska jag krypa ner under täcket med Eclipse, Olli är ganska nyrastad så han klarar sig fint till imorn : )

..helgen som gått..

Ja så vart det en ny vecka igen :) På gott och ont, måste ta tag i att ringa min chef som jag glömde i fredags... Suck! Svårt dock att veta om hon är på kontoret eller på fembo, är hon på kontoret är hon allt som oftast upptagen i antingen möten eller i samtal.. Så det gäller att pricka rätt!

I onsdags jobbade jag några timmar, sen satt jag på möte och sen tog jag mig från jobbet genom bilkaoset och mötte upp mina kära morföräldrar!! Fick visa dem upp till vandrarhemmet och instalerat dem innan vi körde hem till mig och bar upp sakerna de hade med sig hemifrån. På torsdag åkte jag in till stan och mötte upp dem för en tur på stan, underbara morfar köpte dubbla gardinstänger (med fästen och skruvar) till mina fönster och jag hitta väggdekor i form av rosor som sitter lite varstans i lägenheten nu... På fredag kom mormor o morfar och lämnade Kikkan här innan de körde vidare till Ystad för att kolla och lyssna på Ystad International Military Tattoo... De var hemma sent på natten igen så jag passade "lillflickan", dock kan man tro att min Olli är yngre än Kikkan, han är helknas den hunden.. På lördag så kom morfar och satte upp mina gardinstänger och jag fick upp mina gardiner, sen gick vi upp till min ena brukare och hjälpte denne att sätta upp lite saker... Och jag fick installerat om ett par program på dennes dator.. Detta lilla "besvär" får jag betalt 2 timmar för plus helg OB.. Så ca 300 kr extra.. Låter kanske inte särskilt mkt, men på det stora hela så kan det göra rätt mkt när man har skral ekonomi : )

Senare åkte jag in till stan för att träffa min Emmie, underbara människa ♥, vi gick ner till sailet i regnet, käka langos och åkte en karusell... Det hissna lite i magen, en känsla jag alltid älskat! Sen drog vi hem till henne och jag hjälpte henne med smink och hår inför hennes utgång. Vi drog upp till hennes grannar och satt där och tjöta.. De två karlarna där, Markus och Matti, var redigt onyktra :P haha. Medans flickvänn och fru, Mattis två barn och jag var nyktra.. Emmie blev ju lite dragen, men du är alltid lika söt gumman! Nästa gång ska jag också dricka, MINSANN!! Sen fick M ngt ryck och vi skulle käka kräftor typ kl 22 på kvällen xD haha. Gott va det!! När de skulle ner till sailet så körde jag hem till Olli pojken... : )

I söndags körde jag, mormor och morfar med våra hundar ut till ön där jag bodde förut.. Hämta näst sista omgången med saker hos exet, som dock inte var hemma. Tur vi kom överens om att jag skulle behålla nyckeln tills alla saker är borta därifrån.. Sen körde vi till möcklö brofäste och käka lite... Fick sagt hejdå till mormor o morfar också! Nu dröjer det en knapp månad innan jag får återse resten av min familj... Saknaden är stor ♥

Idag fyller min förra granne och goa vän Isa hela 18 år, grattis igen stumpan! Jag har inte gjort mång knop...
Har haft min Emmie här på måndagsmys, nästa gång blir väl måndag och tisdag nästa vecka : ) Men nu ska jag kolla färdig på Twilight♥ och sen sova!!

GNATT!!


..Bloggtrafik..

Eftersom min mer-trafik inloggning krånglar... Jag kan fortfarande få poäng och fler besökare, men jag kan inte logga in.. Men den länken finns väl någonstans i ett gammalt inlägg skulle jag tro :P orkar dock inte leta reda på den nu. Men det finns en annan sida Bloggtrafik.nu där jag är medlem också, funkar väldigt bra.. Visar inte samma sidor lika ofta som mer-trafik gör!! :D

Sen vart jag så glad när jag satt och kolla på Spotify och hittade en ny låt med ett av mina favorit band, Neverstore!! Deras nya album 'Age of Hysteria' kommer ut i september här i Sverige. Men deras första singel 'Summer' finns redan på både YouTube och Spotify... Glad, glad!!  :D


Nej nu är det snart dags för sänge, imorn ska jag upp och jobba 4 timmar innan det är dags för Natt-möte. Sen kommer mormor och morfar + Kikkan SÅKLART!! :D Nu är det nästan nedräkning som gäller :D

..Recept: Smörgås gifflar..

Smörgås Gifflar
Ugn; 250 grader
Tid: 8 minuter

För ca 32 st Smörgås Gifflar:
  • 50 g Jäst.
  • 50 g Margarin.
  • 5 dl Mjölk.
  • ½ tsk Salt.
  • 1 msk Strösocker.
Pensling:
  • Uppvispat ägg.
  • Vallmofrö.
Gör så här:
  1. Smula jästen i en bunke. Smält fettet, häll på mjölken och värm till 37 grader (fingervarmt). Rör ut jästen i degspadet.
  2. Tillsätt salt, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Låt den jäsa 30 minuter.
  3. Ta upp den på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela den i 4 delar och kavla ut varje del till en rund kaka. Sporra varje kaka i 8 trekanter.
  4. Rulla varje trekant till en giffel, börja i den bredaste delen. Lägg gifflarna på smorda plåtar och jäs dem ytterligare 30 minuter.
  5. Pensla med ägg, strö över frön och grädda i ca 8 minuter i mitten av ugnen. Låt gifflarna svalna på galler under bakduk.
Variation:
Lägg fyllning i gifflarna, tex: jordgubbssylt, äppelmos eller choklad, vad som faller dig i smaken och ta bort vallmofröna.

Gifflarna går att frysa!

..Recept: Wienerbullar..

Wienerbullar
Ugn: 225 grader
Tid: 10-12 min.
För ca 40 st:
  • 2½ dl ljummen mjölk
  • 30 g jäst
  • 6 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 7 dl vetemjöl
  • 4 äggulor
Fyllning:
  • 2 dl nötkärnor
  • 2-3 dl strösocker
  • 4 äggvitor
Pensling:
  • Uppvispat ägg
  • Flagad mandel

Gör så här:
  1. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt socker, salt och 5 dl vetemjöl. Arbeta samman till en deg som får jäsa ca 20 minuter.
  2. Äggulor, margarinet och det mesta av återstående mjölet arbetas in i degen som får jäsa ytterligare 30 minuter.
  3. Gör iordning fyllningen: Mal nötterna och blanda dem med äggvitor och socker.
  4. Ta upp degen på mjölat bord och arbeta den smidig. Kavla ut den till 2 cm tjocklek och skär ut bitar ca 8x8 cm. Lägg en klick fyllning på varje bit och nyg ihop till knyten som läggs upp och ner i formar av papper eller folie. låt jäsa 1-1½ timme.
  5. Pensla bullarna med ägg och strö på madelflagorna samt grädda dem i mitten av ugnen ca 10-12 minuter.
Bullarna går utmärkt att frysa!

..Dagens låt..

Här kommer dagens låt: Kristina DeBarge - Goodbye


..MJ - videos..

Hittat lite videos med och om Michael Jackson, den ena en dokumentär om honom på 45.46 minuter.. Där bland annat några av hans syskon pratar om honom. Den andra en dokumentär med honom på 1 timme. Båda är på engelska och otextade.

Dokumentären om MJ's liv:

Dokumentären: "Living with Michael Jackson"

..daft bodies..

Den här är ju rätt gammal, men det finns SÅÅÅ många dåliga försök till att göra likadant...
Men let's face it, orginalet är bäst!!


..skumt klipp..

Det här är nog det skummaste klippet jag någonsin sett på YouTube :P


..jobb, jobb, jobb..

Japp är inne på 6e dagen nu av 15... Ska strax ut med Olli som faktiskt inte får följa med till jobbet idag. Vi ska till Hasslö, äta gott och sedan lyssna på någon konsert i Hasslö K:a... Ska bli trevligt!! Tänkte mest visa att jag fortfarande lever ; )

RSS 2.0