..Recept: Smörgås gifflar..

Smörgås Gifflar
Ugn; 250 grader
Tid: 8 minuter

För ca 32 st Smörgås Gifflar:
  • 50 g Jäst.
  • 50 g Margarin.
  • 5 dl Mjölk.
  • ½ tsk Salt.
  • 1 msk Strösocker.
Pensling:
  • Uppvispat ägg.
  • Vallmofrö.
Gör så här:
  1. Smula jästen i en bunke. Smält fettet, häll på mjölken och värm till 37 grader (fingervarmt). Rör ut jästen i degspadet.
  2. Tillsätt salt, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Låt den jäsa 30 minuter.
  3. Ta upp den på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela den i 4 delar och kavla ut varje del till en rund kaka. Sporra varje kaka i 8 trekanter.
  4. Rulla varje trekant till en giffel, börja i den bredaste delen. Lägg gifflarna på smorda plåtar och jäs dem ytterligare 30 minuter.
  5. Pensla med ägg, strö över frön och grädda i ca 8 minuter i mitten av ugnen. Låt gifflarna svalna på galler under bakduk.
Variation:
Lägg fyllning i gifflarna, tex: jordgubbssylt, äppelmos eller choklad, vad som faller dig i smaken och ta bort vallmofröna.

Gifflarna går att frysa!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Kom ihåg mig?

bloglovin


RSS 2.0