..Recept: Wienerbullar..

Wienerbullar
Ugn: 225 grader
Tid: 10-12 min.
För ca 40 st:
  • 2½ dl ljummen mjölk
  • 30 g jäst
  • 6 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 7 dl vetemjöl
  • 4 äggulor
Fyllning:
  • 2 dl nötkärnor
  • 2-3 dl strösocker
  • 4 äggvitor
Pensling:
  • Uppvispat ägg
  • Flagad mandel

Gör så här:
  1. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt socker, salt och 5 dl vetemjöl. Arbeta samman till en deg som får jäsa ca 20 minuter.
  2. Äggulor, margarinet och det mesta av återstående mjölet arbetas in i degen som får jäsa ytterligare 30 minuter.
  3. Gör iordning fyllningen: Mal nötterna och blanda dem med äggvitor och socker.
  4. Ta upp degen på mjölat bord och arbeta den smidig. Kavla ut den till 2 cm tjocklek och skär ut bitar ca 8x8 cm. Lägg en klick fyllning på varje bit och nyg ihop till knyten som läggs upp och ner i formar av papper eller folie. låt jäsa 1-1½ timme.
  5. Pensla bullarna med ägg och strö på madelflagorna samt grädda dem i mitten av ugnen ca 10-12 minuter.
Bullarna går utmärkt att frysa!

Kommentarer
Postat av: simone

Oh så gott! Tack för receptet :)

2009-08-11 @ 19:49:03
URL: http://fattybom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Kom ihåg mig?

bloglovin


RSS 2.0