it's a boy!!

Inatt föddes Samuel, Aleks fina son! Vaknade till ett mms med mor och son :D 
Super fin är han, jag hoppas att allt gick bra!!


grattis Xander <3

Idag fyller min bästa barndomsväns underbara son 1 år!! Satt och gjorde ett kort till honom, bilderna har hans föräldrar tagit. Visst är han så underbart söt!!? Jag hoppas mina barn blir som honom, för hans personlighet är lite som jag var när jag var liten, vad jag förstått av min mamma i alla fall :P

 

 

Snart ska min gosnos Aleks ha barn, hoppas allt går bra gumman! Ska bli så kul att kunna följa den lill* till skillnad från Xander har jag bara kunnat följa honom via bilder och det som hans mamma Angelica berättar.. Tråkigt! Men alltid kul med små, många som förökar sig nu! Vet flera som nyligen fått och snart ska ha... Hmf! hehe. Nä nu ska jag sova!

 

Gnatt mina vänner!


Teardrops..

Satt och läste en blogg som jag följt rätt länge nu, en tjej som förlora sin farmor förra året. Det hon skrev fick mig att tänka på min farmor som gick bort nu för drygt 5 år sedan. Jag kan verkligen inte förstå vart tiden har tagit vägen, mitt sista minne med farmor är lika tydligt för mig som om det hade varit igår. Jag kan sitta och skratta och gråta om vartannat när jag vandrar på minnenas stig. Jag ser henne så klart och tydligt framför mig, jag varken kan eller vill förstå varför min farmor skulle tas ifrån oss i förtid. Jag vet att det är egoistiskt, att farmor va sjuk och att det snarare var en befrielse för att henne att få lämna. Men jag vill ha min farmor!!

 

Farmor, jag älskar dig så himla mycket! Jag saknar dig så..
Hoppas du vakar över oss, håll en plats åt mig i nangiala..


Födelsedag och kalas

På tisdag fyller jag 21, ett år närmare pensionen :P haha. Jag ska på tidigt på tisdag morgon åka till Växjö och spendera 2 dagar där på grundutbildning med jobbet och min gullfia Emmie<3 Då ska även min älskade pärla Isa & hennes Martin sova i min lägenhet och passa min lilla gris. Det betyder SÅ oerhört mkt, har inte så många här nere som kan ställa upp. I vanliga fall löser jag det själv, men när jag ska sitta på ett hotell på utbildning hela dagarna så blir det väldigt svårt att ha honom med mig. Så det är verkligen GULD värt att ha dig Isa, du är min pärla<3 Jag ska köpa något fint till dig i Ullared! :D

 

Nästa lördag (3/10) så ska jag ha kalas hemma hos min gullfia, tjejkväll FTW, vi ska laga mat och tårtan jag skrev receptet upp i förra inlägget! Maten har vi dock inte bestämt vad det blir ännu. Isa är jag nästan säker på att hon kommer. Johanna, jag hoppas verkligen att du kommer. Molle, jag hoppas du kommer hem innan (A). Jag vet inte om jag har fler vänner här nere som läser min blogg. Men om det är någon som har möjlighet och känner för att komma så är det bara att höra av er. Så sjukt drygt när man har sina utspridda i större delen av sverige.. Men sånt är livet!!


Till ISA & MARTIN:
Tack så jäkla mkt det betyder så himla mkt!! (Isa&Martin vet, alla ni andra får veta senare;P)
Ni är två ljuvliga pärlor!! Ni finns båda i mitt hjärta :D


 


mmmumma!!

Chokladmousse tårta!

Ingredienser:

14 bitar:
  • 3 ägg
  • 3/4 dl strösocker
  • 1/2 msk vetemjöl
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 dl starkt kallt kaffe

Mörk mousse:
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g mörk choklad, kakaohalt ca 45 %
  • 2 äggulor

Ljus mousse:
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g mjölkchoklad
  • 2 äggulor

Garnering:

  • riven choklad
Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl, potatismjöl och kakao. Rör ner det i äggsmeten. Häll smeten i formen och grädda ca 20 min i nedre delen av ugnen. Låt kakan svalna lite. Ta ur den ur formen och lägg den på ett galler. Låt kallna, gärna under formen. Dela kakan i två bottnar. Fördela kaffet över bottnarna och ställ dem kallt.


Börja med den mörka moussen: Vispa grädden till ett fast skum. Bryt chokladen i bitar och smält den i vattenbad eller mikro. Häll över chokladen i en stor skål. Rör ner en äggula i taget. Blanda väl. Smeten kan se lite grynig ut men det gör inget. Rör ner 1 msk vispad grädde och blanda väl. Fortsätt att tillsätta resten av grädden lite i taget och blanda väl. Gör den ljusa moussen på samma sätt. Lägg en av tårtbottnarna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Fördela hälften av den mörka moussen över bottnen. Bred ut moussen så att den kommer ända ut mot formens kant. Fyll på med hälften av den ljusa moussen. Lägg på nästa tårtbotten. Fördela resten av den mörka moussen ovanpå och avsluta med resten av den ljusa moussen. Släta till ytan. Låt stelna i kyl över natt. Ta bort bakformen och hyvla/riv över choklad. Förvara tårtan i kyl fram till serveringen.


Life, as we go along

As we grow up, we learn that even the one person that wasn't supposed to ever let you down probably will. You will have your heart broken probably more than once and it's harder every time. You'll break hearts too, so remember how it felt when yours was broken. You'll fight with your best friend. You'll blame a new love for things an old one did. You'll cry because time is passing too fast, and you'll eventually lose someone you love. So take too many pictures, laugh too much, and love like you've never been hurt because every sixty seconds you spend upset is a minute of happiness you'll never get back.

Don't be afraid that your life will end,
be afraid that it will never begin!!



Live your life the way you want it!
Before it's too late!

Kaffe och majonäs

Majonnäsburken och två koppar kaffe
- Gammal, men sååå sann!!


När saker och ting i Ditt liv nästan har blivit för mycket för Dig att

hantera, när dygnets 24 timmar inte känns nog, kom ihåg majonnäsburken

och två koppar kaffe:


En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på

bordet framför sig. När lektionen började lyfte han under tystnad upp

en mycket stor och tom majonnäs burk av glas och började fylla den upp

till kanten med golfbollar. Han frågade sedan sina studenter om burken

var full. Studenterna samtyckte till att den var det.


Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken.

Han skakade den lätt, småstenarna rullade ner i tomrummen mellan

golfbollarna. Återigen frågade han studenterna om burken var full. De

höll med om att den var det.


Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i

burken. Sanden fyllde upp resten av tomrummen. Han frågade ännu en

gång om burken var full. Återigen svarade studenterna med ett

enhälligt 'ja'..


Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och

hällde hela deras innehåll i burken, vilket effektivt fyllde upp det

återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen.

Studenterna skrattade.

Nu, sa professorn medan skratten klingade ut, vill jag att ni tänker

er att den här burken representerar ert liv.

Golfbollarna representerar de viktiga sakerna som familj, barn, hälsa

och annat som ligger passionerat i ert hjärta.

Sådant som - om allt annat gick förlorat och bara dessa saker återstod

- ändå skulle uppfylla och berika ert liv.

Småstenarna representerar andra saker som betyder något, som hem, jobb

och bil.


Sanden representerar allt annat - småsakerna.

Om ni lägger sanden i burken först, fortsatte professorn, går det inte

att få plats med golfbollarna eller småstenen.

Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på

småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig.

Så, var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och

förnöjsamhet. Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag.

Ägna en omgång till, åt det som gör dig passionerad.

Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt. Ta hand

om "golfbollarna" först - sakerna som verkligen betyder något.

Återställ det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand.

En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet

representerar.


Professorn log och sade, jag är glad att du frågar.

Kaffet finns med för att visa er att hur fullt och pressat ert liv än

känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän.

Betrakta denna berättelse och ta den till er.


Mina älskade flickor

Har gjort mina två nätter för veckan nu, trött som ett as men kan inte sova... Trots att jag borde! Har massor på min agenda idag. Måste både diska och dammsuga, sen kommer Isa vid 13 och sen har jag tvättstugan 14-21...


Lekt lite...


Lång helg

I fredags så körde jag, mamma och pappa ut i skogen med hundarna för att plocka kantareller. Säger bara att för en gångs skull så var det TUR att min hund drar så satikens, för Triss och Kajsa var lika blöta som sjöodjuret när vi kom hem. Turen i skogen hade vart riktigt trevlig om det inte vart för att en ½/tredjedel av turen fick vi leta efter pappa :P Han har en tendens till att gå sina egna vägar utan att säga till vart han går, han känner skogen som sin egen bakficka, om inte bättre.. Men sen vart det helt okej, bortsett från att man fick leka light versionen av en igel på pappsen för att han inte skulle försvinna! Men vi fick en hel del svamp :) och jag slapp ha Olli mestadel av turen, mamma -min älskade tok- tog honom frivillgt från mig ;P haha. Nej nu var ja elak, men han är inte den lättaste att gå i skogen med när de två andra vilddjuren fick springa lösa.. Men min lilla gris håller inte koll på vart jag är och lyssnar lika bra som en envis åsna!!


Lördagen vart en lång en, vi hade kalas för mig o mormor vid 1.. Mormor, morfar, farfar och Kikkan va med, jättetråkigt att min syster o barnen inte kunde komma :'( Men det va trevligt ändå, försökte slappna av - men det gick så där.. Va smått stressad inför kvällen då jag skulle på klassfest i mellerud på ett ställe jag aldrig varit på innan! Men ja tog mig dit efter en lätt beskrivning sista biten.. Min klass är skruvad o udda, men fasen så underbara de kan vara! Tråkigt att alla inte kunde komma.. Men sånt är livet! Kändes som att det inte var den bästa dagen för nästan någon, men jag hade kul ändå.. Det tror jag vi alla hade! God mat, trevligt sällskap, massa (falsk) sång, musik och dans.. Och MASSOR att dricka, attans att man skulle köra hem sen :P Men men sånt är livet.. Lite fick jag druckit i början av kvällen... Vid 00.20, efter mkt om och men, så körde jag hemmåt med Lisa och Sabina i bilen...


Idag har det vart segt...Kom hem vid 01.25 och somna först en timma senare.. Idag har jag ätit god mat med mor och far, smsat med godingen och pratat med frugan! Ska åka och kolla på ensam mamma söker hos henne kl 8.. Och imorn åker jag hem igen!!


Ciao!

Tiden rinner iväg...

Ja nu vart det ju ett tag sen jag skrev senast, IGEN, men det har vart FULLT upp...
Jobb och massa nya introduktioner... Körde ca 45 mil på 1 vecka och då antal körda dagar var 6 och i stort sett BARA till och från jobbet.. Tyckte det var rätt mkt, det är lite knappt vad jag kanske kör på 2-3 veckor i vanliga fall... Fast igår körde jag ju ca 40 mil upp till min kära mor och far :P Så ca 85 mil på lite drygt 1 vecka.. haha.


Jag säger då det min vänner, jösses amalia xD Mina flickor håller på och leker matchmakers åt mig xD Just nu håller jag på och smsar med en av killarna som min Aleks försöker para ihop mig med ;P haha... återstår att se då hur saker blir :P


Men men, nu ska jag gå och göra mig vacker, sen blir det rasta alla vovvarna och prata med farfar innan jag ska åka och fika med min "fru" Sabina, saknar henne sååå mkt!!


Ciao!!

..tankar av barn..

Tankar från våra underbara små :)

...KÄRLEK:

Utseendet spelar ingen roll. Se på mig jag är jättesnygg, men  har ändå  
ingen att gifta mig med.  
(Brian 7 år)  

För att få kärleken  att hålla är det jätteviktigt att vara en bra kyssare.  
Då kan det hända att  din fru glömmer att du aldrig går ut med soporna.  
(Erik 8 år)  

Folk som  är förälskade håller varann i händerna bara för att ringarna inte ska ramla av.  För dom kostar jättemycket  pengar.  
(Tine 7 år)  

Min mamma är jättefin, för hon har så långa  bröst.  
(Bjarne 6 år)  

Pappa säger att mamma är medvetslös när hon köper  kläder.  
(Tomas 6 år)  


...NATURVETENSKAP:
En hästkraft är den energi som går åt för att dra en häst  femhundra meter på en sekund.
(Eyvind 10 år)

En vibration är en  rörelse som inte vet åt vilket håll den ska gå.
(Rune 8 år)

Vatten  visslar vid 100 grader.
(Måns 9 år)  

Svampar växer på fuktiga ställen.  Det är därför dom ser ut som paraplyer.  
(Henrik 8 år)  

Kroppen består  av 90% vatten, 2% ben och kött och naglar efter behov.  
(Erik 9 år)  

En  kropp är något som slutar i skorna.  
(Andreas 5 år)  

Om du går på  promenad och hjärnan ramlar ut, så hittar du nog inte hem  
igen för då klarar  du inte att tänka klart  


...MAT OCH DRYCK:
Man bör aldrig dricka när man står på huvudet.  
(Jonas 7  år)  

Arsenik är en stark krydda som lätt kan förstöra en hel  middag.  
(Jeanette 10 år)  

Det går att få smörgåsar att fastna på  väggen, men då måste man kasta hårt.
(Patrick 10 år)  

Det enda som är  värre än lever det är min lillebrors blöjor.  
(Håkan 8 år)  

Kroppen  måste ha mat för att överleva.  
Italiensk sallad kostar över 5 kronor per  kvadratmeter.  
(Henrik 7 år)  

Blåbär är jättegott, för det är sylt i  dom.  
(Björn 5 år)  


...DJUR:
Man ska aldrig blåsa en katt i örat för om du gör det fyra  eller fem
gånger, biter den dig i läpparna. Sen släpper den inte taget på  minst en minut.  
(Lisa 9 år)  

Apelsiner har inget skelett, men det har  myror.
(Lina 6 år)  

Kossan parar sig med tjuren för att få kalvar.  
Tjuren gör det för att den har  lust.  
(Sven 6 år)  

Alla djur kom till jorden långt före  människan.
Djuren levde i lugn och ro tills människorna kom och gjorde vägar,  hotell, hus och kondomer.  
(Michael 8 år)  


...LAND OCH  FOLK:
På vissa ställen är det  så varmt att dom som bor där måste bo på andra ställen.  
(Elin 8  år)  

Asyl är en by utanför Ryssland.
(Håkon 8 år)

Anarki är ett  land där kungen är drottning.
(Ida 11 år) 

RSS 2.0