äntligen!

Äntligen är det torsdag, borde sova men kan inte somna! Längtar hem som en gris!! Men samtidigt kommer jag sakna mina babes så fruktansvärt, som Lotta som jag inte kommer träffa förens i januari igen :'( Inte sååå långt kvar, men lång tid när man är van att ses i stort sett varje dag. Vi bor ju ändå grannar och har ju stallet tillsammans!! Emmie kommer jag ju dock träffa nästa vecka, tur jag har dig.. Lär ju inte många andra som har tid att ses på jul!!




By the way.. Till den anonyma kommenteraren så använder jag INTE photoshop.
Äger inget photoshop och vet inte hur man använder det!!
SURT SA GRISEN NÄR HAN BET I ÄPPLET!!



Onsdag, 1 dag kvar!

Jahopp då var det onsdag igen och snart har halva veckan gått, dagen började med att köra in Lotta till trossö v-c för ett läkarbesök. När besöket inne hos läkaren, som var helt ok dock väldigt omständig, så fick hon lämnat prover för reumatisk värk. När det var klart fick hon pratat med receptionsten ang. allergi prover och jag frågade lite försynt om en tid till min läkare. Men hon hade inte befogenhet att boka en tid så jag fick sitta ner och vänta på en distriktssköterska, utan att behöva betala (!) vilket plånboken tackar för. Väl inne så fick jag beskriva mina symtom och hon bokade en tid åt mig, på måndag kl 13. Först ville jag inte ta tiden, men jag tänkte att det är nog lika så bra att få tiden så att de kanske kan ta prover. Efter nyår så ska jag boka en tid till arbetsterapeuten OM pengarna räcker till det. Jag behöver handledsstöd som är utprovade efter mig!!

Snart ska jag åka in till stan igen, ska äta lunch med en kollega :) Mys! Sen ska jag jobba 4 timmar innan det bär av till stallet för insläpp. Sen ska jag packa och försöka lägga mig tidigt! OM jag orkar ska jag försöka plocka lite här hemma, annars får det se ut som det gör tills jag kommer hem! För jag saknar totalt energi, orkar egentligen inte ens jobba, men jag måste och nu är det faktiskt sista passet på 5 dagar och 4 timmar går rätt fort trots att det inte känns så ibland!
IMORN ÅKER JAG ÄNTLIGEN HEM TILL FAMILJEN!!!

Känner mig dock INTE lika pigg idag kan jag lova!


julfest med jobbet

Idag har varit en helt okej dag, BORTSETT från att det snöat o sen regnat bort igen. Gah hatar vintern, eller egentligen inte vintern i sig, snarare att snön aldrig får ligga kvar. Utan att det ofta leder till underkylt regn och glasgator, jag vill inte åka i diket i år också! Nu har jag ingen pappa som kan komma och dra upp mig i diket och ingen mamma som kan "bota" chocken. Men men.

Eftermiddagen bestod av att göra sig iordning inför kvällens julfest med jobbet, trevligt som attans var det och SUPER GOD mat!! Kul att få se så många av sina brukare samtidigt och många av sina kollegor som man aldrig ser! Det är väl enda nackdelen med mitt jobb, man jobbar så himla mycket ensam och för mig så byter man sällan av någon. Så det blir sällan att man får ventilera om det är något. Sen fick vi varsin cd-skiva "Life Watch - Niclas Öberg Foundation" där Niclas har skrivit all musik och all text. En hel del kända artister som sjunger; Jan Johansen, Christer Sjögren, Jessica Andersson och Janne Chaffert bla. Intäkterna för skivan går till forskningen av autism och artisterna har gjort detta utan att själva fått betalt för det!! Det känns som en meningsfull julklapp, en gåva som ger tillbaka! Det ger vi tummen upp för!!

Bjuder på en bild av mig & Emmie under festen


Allt passar en skönhet

Läste ett inlägg i Emmies blogg om att hon bytt hårfärg en del, hennes mamma hade kommenterat att hon skulle vara vacker även i rosa så länge hon var lycklig och nöjd! Jag kan inte mer än hålla med, men jag blev nyfiken och var bara tvungen att kolla för att se hur det blev :) Och vet du vad baby?? Du är lika förbaskat söt som alltid!!


Good giirl

Ida har man vart rätt duktig, var ut och hämta Lotta i stallet runt 11. Sen drog vi till Shell och städa min bil, det var VÄLBEHÖVLIGT kan jag mer än väl tala om. Kan ju säga att det var längesen jag körde en så ren bil... Synd bara inte insidan matchar utsidan för min svarta bil är alldeles grådassig :( Men det känns inte som någon större idé att tvätta Betty nu. Efter det körde vi hem, slängde igång lite mat (honungsmarinerat kött och pasta = YUMMIE!!) och Iréne Huss - Glasdjävulen, älskar dem filmerna. Sen kröp vi ner i soffan för att sova lite, Scillisen låg under filten med mig och mös gärnet, även hon sov gott. Första gången på länge som jag faktiskt kunnat somna innan jag ska jobba natt, mindre roligt dock att det har snöat lite idag och att nordan ligger på. Iskallt = Inte bra för mina leder!! Vilket kommer göra detta till en väääääldigt jobbig natt! 

Imorn så blir det jobb 16-20 & bio med min bästaste Emmie 21.00-23.30 typ. Jag har nog slagit mitt rekord i antal biobesök flera gånger om i år. Minst 6 gånger har det blivit, varav 2 av tillfällena med min brukare! Det ni!! ;D 

Nä nu ska jag trycka i mig en rostad macka eller två innan det är dags att köra till jobbet, måste ju ha lite tidsmarginal nu när man inte vet hur väglaget är, dryyyyyygt!!



Ps. 4 dagar tills jag åker HEM till familjen <3 Ska bli så j***a skönt!!!!

Vad vore jag utan er?

Vet inte vad jag skulle göra utan mina vänner ibland! Ni är mina stjärnor, älskar er alla gränslöst!
Hade lätt kunnat skriva ner era namn här, men jag vet att ni vet vilka ni är! 
Ni är mina stjärnor, mina älsklingar - ni ger livet en gyllene touch, vill aldrig förlora er!!



Välkommen hem



Sent i december och luften är klar,
bilarna glittrar av frost.
Snön som beskyddande hand överallt,
men vem sveper täcket om oss?
Husen är höga och världen är stor,
var värmer stjärnorna då?
Men när någon däruppe ser ner på vår jord,
syns våra ljus ändå...

Refr.
Jag säger välkommen hem, bara kom som du är
välkommen främling och vän.
När alla lamporna tänds, finns det rum för dig här!
Välkommen hem igen!



Vem möter blicken och vem tar sig tid?
Vem orkar drömma om mer?
För var gång du vågar se in i ett liv,
är det dig själv du ser.


 Refr.
Jag säger välkommen hem, bara kom som du är.
Välkommen främling och vän.
När alla lamporna tänds, finns det rum för dig här!
Välkommen hem igen!

Så bara kom som du är,
du är välkommen hem!
Välkommen hem igen!



Detta är en oerhört vacker låt, speciellt när man vet att den är inspelad för att dra in pengar för att hjälpa hemlösa!
Men även jag som personlig assistent kan känna igen en del av texten hos några av mina brukare, svårt att förklara.
Men det har mycket med deras sjukdom att göra. När något svårt inträffar, en kris av något slag som tex dödsfall eller
en sjukdom, så genomgår man olika faser. Chockfas, reaktionsfas, bearbetningsfas och accepterande (minns inte om
jag glömt någon). En del av mina brukare har inte accepterat sin sjukdom, så textraden "Vem orkar drömma om mer?"
stämmer in på en del av dem. Dock även hos en del av dem som har accepterat, och även mig själv i den ibland!

i brist på energi att skriva...


Älskar MJ's texter! Som They don't care about us, tyvärr stämmer den alltför väl runt om i världen...
Oavsett om vi bor i ett i-land eller ett u-land, vi människor är grymma mot varandra...

Fredag

Har vart en jobbig dag. Sovit hårt inatt, trots det trött, fick ringt och pratat med chefen så jag fick vikarie för mitt kvälls-pass. Har sovit mycket inatt, vilket har varit väldigt välbehövligt!! Åt första gången vid 21 ikväll... Ett under att Olli kommit ut idag! Men nu har jag lite energi trots att jag fortfarande är trött. Men det känns bättre. Dagen har vart hemsk med värk! Om jag tyckte att förra hösten/vintern var jobbig med handlederna är det inget emot vad det är nu... Stundtals hade jag velat skrika för att det gör så ont! Medan andra dagar är det acceptabelt!
Men nu ska jag sätta mig vid tvn, dricka mitt indian chai-thé och mina "mexikanska hattar".. Fredagsmys för mig själv, när idol är slut ska jag sätta igång en film innan jag ska ta ut Olli och sen sova! Blir upp tidigt imorn för att duscha och gå ut med Olli innan det är dags att åka till jobbet!


Ha en bra helg!!

Can't help my self



Mina tankar dem vandrar, att mina flickor ska reta mig gör det ju liksom inte saken lättare...
Inte heller att man börjat drömma om dig, blir så besviken när jag inser att det bara var en dröm!

Crash and burn

 

Jag vet inte varför jag ska vara så jäklans blyg & rädd för att ta steget.
Jag vill ju mer än allt annat, men det går bara inte. Inte nu, kanske sen, kanske bara drömmar?
Jag vet inte, skyr såna här situationer, där jag blir sårbar. Orkar jag med mer krossade drömmar?
Ett krossat ego, en krossad självkänsla och ett krossat självförtroende..
Som om något av det där var bra sen innan..
Jag väntar nog ett tag till innan jag bestämmer mig för hur jag ska göra.
Så jag vet vad jag vill och vad jag känner till fullo..









Ska försöka få i mig lite mat i magen innan det blir sängen. Har vart för lite sömn, plus att kroppen inte mår bra.. Kylan gör inte saken bättre, om det nu är förstadiet till reumatisk värk eller fibromyalgi så lär inte saken bli mycket bättre heller.. Jag hoppas inte, men värken är ju återkommande. Det går ju inte en dag då jag inte har ont, värst är det när det börjar stråla och ha sig i händerna och fingrarna.. Dock börjar jag lära mig att leva med det, både Sabina, Lotta och hennes mamma känner igen mina symtom och på sättet jag förklarar smärtan. Så risken är väl att det är något sånt, men nackdelen är att läkarna fortfarande säger att det är en inbillningssjuka och att när man är 21 så ska man inte ha reumatisk värk, som jag faktiskt sökte för förra året.... Så trött på läkare som avfärdar en pga av ens ålder... Men men kvinnor och barn!

RSS 2.0