Sarek - Lilla barn


Nattliga äventyr

Runt 18 kom Lotta ner till mig efter att hon vilat efter jobbet. Vi kolla på drygt halv MJs memorial service, usch vad det är jobbigt att kolla på den!! Sen drog vi ut till stallet.. Malin hade tagit in Notte så att han o broschan Nisse skulle få vänja sig vid att vara ifrån varanadra.. Bebis (Notte) är så fin! Fick dock ingen skymt av han idag :( *snyft* hihi. Sen när vi plockat in Nisse och Alve så fjanta vi oss med Nisse o bebis, det är underhållning för 3 övertrötta brudar... Fick en del bilder o en filmsnutt.. Kanske kommer upp om jag orkar :P Vi kom därifrån en 22.45...

Men vi kom inte så långt innan vi hamna bakom en bil som körde väääldigt konstigt! Föraren körde som om hon varit påverkad. Körde i max 20-30km/h på en väg där det är 70km/h. När man kommer till slutet av den vägen är det en stopp linje så 150m innnan så kommer det en varningskylt, då saktar människan in ännu mer o stannar ca 50m innan vid ett par vägarbetsskyltar... Vart lite irriterad så jag körde om. Dock så höll jag lite koll i backspegeln, såg att hon körde över på fel sida en kort stund och fortsatte köra alldeles för långsamt. Efter en stund körde jag in i en bussficka för att se vart hon tog vägen och kollade reg.skylten.. När hon svängde så gjorde jag en liten u-sväng och följde efter medans Lotta ringde polisen (11414 - för icke akuta lägen). Efter en stund på vägen och efter ett antal stopp så svängde hon in på en väg och stannade. Jag följde ju efter och stannade, när hon klev ur blev jag osäker på om jag skulle låsa eller trycka ner rutan.. Men jag hade ju en vakthund i bilen (Buck) så jag tog ner rutan. Blev ett babblande, men jag fick henne till att lugna sig och prata lugnt. Dock tror jag inte att kvinnan var påverkad, bortsett från nedsatt syn och hörsel... Men efter en sisådär 20 minuter så fick hon för sig att då skulle hon köra hem, men vi fick stannat henne och bara 3 minuter senare kom en polisbil. 

Vi fick lämnat en redogörelse och våra uppgifter, det visade sig att kvinnan (som började bli sig till åren) redan hade blivit stannad av en annan patrull :P De skulle ringa länsstyrelsen angående hennes syn. Men det ska vara då själva faaaaaaasen att killen vi fick prata med skulle vara så jäkla snygg... Hmpf! Mattias heter han, så mycket vet jag :P haha. Men iofs så är mina ögon och intresset på annat håll, but I keep my options open! Han tackade i vilket fall som helst för att vi hade ringt och det kändes bra att vi gjorde det!


Men nä nu måste jag sova några timmar innan vi ska upp och ha tidigt utsläpp av hästarna innan Lotta börjar jobba!
Gnatt folket!

Lång natt

Det blev en lång natt igår, efter att Lotta & jag käkat och kollat på filmen The Echo (riktigt creepy) så sa vi godnatt.. Men tro inte att jag kunde somna för det nej, icke!! Blev ett långt samtal över msn med min barndomsvän Ida (mitten)... Har känt henne i 12,5 år ungefär, finns många minnen i vår vänskap! Hoppas hon kommer ner och hälsar på mig snart, alltid när jag är hemma så är jag antingen upptagen eller så är hon upptagen.. Men jag hoppas! Var ute med min Olli kl 04 en stund innan hon skulle lägga sig. Vid 5 tiden skrev Lotta och fråga om jag skulle med ut med henne, Buck och Olli... Så vid halv 6 var vi ute en kort kisse-runda med i regnet... Sen "dog" jag i sängen runt halv 7 - 7 ;P sov tills runt 14.  


Ny vecka.. Nya tag?

Ja då var det en ny vecka igen. Det har vart en otroligt skön helg UTAN rövhålets närvaro!! Även om den blev lätt "förstörd" av att jag jobba natt lördag-söndag men det funkade ändå. Inte det att jag inte tycker om att jobba, det gör jag, men hellre fredag-lördag om man bara har en natt som den här gången. På dagen tog jag o Lotta det rätt lugnt, kollade på film o åt lite gott.. Sen hade vi tidigt insläpp av hästarna.

Lördag morgon började med en lätt försovning för min o Lottas del, vi hade utsläppet av hästarna. Vi kom iväg en aning senare än planerat. Men hästarna dog inte av det :P De fick sin mat o sen tog vi ut Notte o Nisse, sen fyllde vi på vatten o körde ut ensilage i hagen. Sen gjorde vi iordning Alve, borsta o satte på träns, martingall o sadel + täcke. Lotta longera honom kanske 10 minuter så han skulle få göra av med lite energi, sen var det bara för mig att sitta upp! Det tog mig ett tag att vänja mig vid hans steg, men han var mysig att rida. Blev ju mestadels skritt då han varit halt o stått rätt länge. Sen har Lotta lite svårt för att rida honom, rädslan för att ramla av honom är rätt stark. Det förstår jag faktiskt, för han är liten och vänder väldigt lätt så skulle han göra det i högre fart tror jag inte man skulle hinna parera o då ramla fram vid halsen. Men jag låter mig inte skrämmas, o det tror jag han kände för han konstra inte nämnvärt med mig i början. Utan han gjorde som jag sa åt honom de första 25 minuterna av skritt. Sen ville Lotta sitta upp en stund så det fick hon, eftersom att det är hennes häst :P Men han kände av nervositeten o då började konstrandet o envisheten. Men jag sa åt henne att inte ge sig, att göra en liten volt så han lär sig att han ska göra som hon säger. Hon red mellan 5-10 minuter innan jag fick ta över igen, och han försökte sig på att konstra med mig. Men ack så han bedrog sig!! :P Med mig på ryggen gör man inte som man vill.. Efter att vi kortat stiglädren så fick jag upp honom i en, till en början, skumpig trav men när jag vant mig vid hans steg så flöt det rätt bra. Han försökte testa mig men jag ger mig inte.

Jag/vi red honom som mest 45 minuter varav 35 minuter var skritt men, jag skojar inte, han lacka av svett! Efter att vi tagit in honom och tagit av utrustningen så drog vi på honom fleece täcket (svetten går igenom o lägger sig ovanpå) o ställde in honom i Nottes box medans Lotta mocka o jag gjorde iordning hans kvällsmat + frukost. Jag måste säga att jag är så stolt över mig själv, det var trots allt väldigt längesen jag red ordentligt! Jag hoppas jag får träna upp honom igen, för han behöver rejält med kondition o muskler + balans. O när Malin får tummen ur att börja longera Nisse så är det tänkt att jag o Lotta ska börja rida ut tillsammans! Kom igen Malin, jag lääängtar!!


Jag o Alve (han är inte sur, han lystrar till mina ord)

När vi väl kom hem så gjorde Lotta iordning lunch, lax o matvete, medans jag gick för att starta min tvätt... Det blev en lugn kväll med (tvättstugan) film o mys... Blev relativt tidigt, iaf för Lottas del som börjar jobba tidigt! Själv ska jag inte jobba förens på fredag, suck! Jag hoppas resten av månaden ger mer jobb, för annars blir december/januari VÄLDIGT KÄMPIG!!

 


Nä nu kallar min säng för ögonen går snart i kors...


Ps. Emmie, vi ses snaaaart!! Saknar dig hjärtat!

öhm....?

Hur tusan kommenterar man en video som denna?:O
Ska man skratta eller gråta liksom...?


Duktig idiot, käka mask!Detta är min damp-katt när hon fick ett ryck och börjar leka med (läs: bita i) sin sans :P

neverstore - shallow beautiful people <3


brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Ska börja med att säga: FY FAAAAN VAD KALLT DET ÄR!!! Så då var det gjort!
Jobbar natt och ska snart knata till nästa brukare, säger bara vilken fucked up helg.. Ingenting är som det brukar vara, som det ska vara. Men men, kvinnor och barn.. Jag och Lottisen har ätit mumsig mat idag, ugnsstekt kött (hel bit) skuret i bitar och stuvade makaroner!!! Det var mums i magen... Dock är jag lika trött som vanligt, får aldrig sova riktigt som jag behöver. Alltid dessa avbrutna nätter som gör mig så trött + att min höst depression börjar göra sig en aning påmind. Har ändå klarat mig relativt bra tycker jag...  Men november är ganska blank just nu så det finns mycket tid för den att hoppa på mig... Men jag hoppas jag slipper ta det här, trött på mitt eget "gnäll"...

Nä nu är det dags att jobba färdigt så jag får komma hem igen och sova innan det är dags att stiga upp för utsläpp av hästarna, Lottas moped dog knappt halvvägs ut och det går inga bussar dit ut så vi ska tanka och köra till stallet om några timmar, till förmiddagen...

Hoppas ni har haft en bra helg..

RSS 2.0