..Recept: Wienerbullar..
Wienerbullar
Ugn: 225 grader
Tid: 10-12 min.
För ca 40 st: - 2½ dl ljummen mjölk
- 30 g jäst
- 6 msk socker
- 1 tsk salt
- 7 dl vetemjöl
- 4 äggulor
- 2 dl nötkärnor
- 2-3 dl strösocker
- 4 äggvitor
- Uppvispat ägg
- Flagad mandel
Gör så här:
- Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt socker, salt och 5 dl vetemjöl. Arbeta samman till en deg som får jäsa ca 20 minuter.
- Äggulor, margarinet och det mesta av återstående mjölet arbetas in i degen som får jäsa ytterligare 30 minuter.
- Gör iordning fyllningen: Mal nötterna och blanda dem med äggvitor och socker.
- Ta upp degen på mjölat bord och arbeta den smidig. Kavla ut den till 2 cm tjocklek och skär ut bitar ca 8x8 cm. Lägg en klick fyllning på varje bit och nyg ihop till knyten som läggs upp och ner i formar av papper eller folie. låt jäsa 1-1½ timme.
- Pensla bullarna med ägg och strö på madelflagorna samt grädda dem i mitten av ugnen ca 10-12 minuter.
Bullarna går utmärkt att frysa!
Kommentarer
Postat av: simone
Oh så gott! Tack för receptet :)