Gluten & Mjölkfri chokladtårta
12 port. ca 45 min.
Ingredienser 250 gram margarin mjölkfritt
250 gram mörk choklad (70 %), mjölkfri
1 dl kaffe, starkt
2 dl socker
4 st ägg
Tillagning
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en bakform (24 cm i diameter) med löstagbar botten med aluminiumfolie, eller klä botten med bakplåtspapper.
2. Smält matfettet och chokladen i en kastrull. Använd riktig mörk choklad med 70% kakao. Häll i kaffet.
3. Vispa socker och ägg poröst.
4. Blanda allt och häll ner smeten i formen.
5. Grädda i ca 60 minuter. Låt kakan vila tills nästa dag innan den skärs upp.
Mörk choklad med mycket kakaosmör är vanligtvis mjölkfri, men läs innehållsförteckningen för säkerhets skull!
12 port. ca 45 min.
Ingredienser
250 gram mjölkfritt margarin
250 gram mjölkfritt margarin
250 gram mörk choklad (70 %), mjölkfri
1 dl kaffe, starkt
2 dl socker
4 st ägg
Tillagning
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en bakform (24 cm i diameter) med löstagbar botten med aluminiumfolie, eller klä botten med bakplåtspapper.
2. Smält matfettet och chokladen i en kastrull. Använd riktig mörk choklad med 70% kakao. Häll i kaffet.
3. Vispa socker och ägg poröst.
4. Blanda allt och häll ner smeten i formen.
5. Grädda i ca 60 minuter. Låt kakan vila tills nästa dag innan den skärs upp.
Mörk choklad med mycket kakaosmör är vanligtvis mjölkfri, men läs innehållsförteckningen för säkerhets skull!
Kommentarer